*

Aku Kopakkala

Työttömät

Jälleen kerran: ratkaisu työttömyyteen

Kuten tekstejäni lukevat tietävät niin minulla on aika ratkaisu kaikkeen. Olen viime aikoina kertonut ainakin sen, että miten siirrymme tulevaisuudessa Utopiaan, tarkoitan; perustulosysteemiin.

Jahkati meillä kaakilla on oikeus perustuloon, jonka valtio maksaa... Sitten voimme vaan olla?

Onko ihminen tyytyväinen sitten kun saa - vaan olla - kaksi väliviivaa, ajattele!

On minulla itsellänikin tekemistä: suunnittelen. - 

Keino jolla saadaan työttömät nopeasti töihin ja työllisyys jopa yli 72%:n

Olen paljon lukenut kommentteja siitä miten työttömät ihmiset ovat laiskoja vempuloita joita ei juuri työt kiinnosta koska on niin helppoa elää herroiksi sosiaalitukien varassa. 

Rikos valtiota vastaan

Kun ihminen syyllistyy rikokseen nimeltä työttömyys, yhteiskunta asettaa syyllisen valvontarangaistukseen. Maasta ei saa poistua, koska on oltava valmis vastaanottamaan työtä, jos sitä tarjotaan. Tekemisiä täytyy selvitellä eri viranomaisille. Työttömän on pystyttävä osoittamaan yhteiskunnalle, ettei ole maannut sohvalla juomassa kaljaa, vaan todella hakenut töitä tai vähintään heilutellut käsiään temppukursseilla aktiivisuuden merkiksi.

Työttömyysturva on remontoitava - erityisesti maahanmuuttajat tulee huomioida

Hallituksen työllistämistoimet ovat puhuttaneet paljon viime aikoina. Kaavailujen mukaan työttömän tulisi hakea 12 työpaikkaa kolmen kuukauden sisällä sekä raportoida työnhausta viikottain. Muussa tapauksessa uhkaa työttömyysetuuden menetys 60 päiväksi.

Työttömästä kirjailijaksi?

On aika katsoa sitä, mitä työvoimahallinnon viikkoraportointivelvoitteella työttömille oikeastaan voidaan saada aikaan. Jos olen oikein ymmärtänyt, niin tarkkaa muodollista vaatimusta ei ole sille kuinka työnhausta on byrokratialle informoitava. Näin ollen on mahdollista käyttää joko kalevalaista ilmaisua (lienee toivottavaa kun PS-ministeri) limerikkejä, haikuja tai mitä muuta runollista ilmaisua tahansa.

Työttömille on tulossa kansalaisvapauden menettämisrangaistus

Ei viikottainen raportointi kuulu nykyaikaan. Työttömilläkin pitäisi olla ihmisoikeudet. Raportointirangaistuksessa on jotain samankaltaisuutta, kuin armeijan poistumiskieltorangaistuksessa. Maan hallituksella on hyvin kieroutunut suhtautuminen työttömiä kohtaan.

Armeijassa poistumiskieltorangaistuksen saaneen piti käydä joka tunti tekemässä kuittaus päivystäjän kirjaan. Työtön joutuisi tekemään samanlaisen kuittauksen joka viikko työvoimahallinnon järjestelmään. Onko maan hallitus näin epätoivoinen työttömien suhteen?

Työttömien työllistyminen ei kiinnosta ammattiliittojen keskusjärjestöjä

Eilen oli taas se päivä, kun kaikki ammattiliittojen keskusjärjestöt, ammattiliitot ja näihin liittyvät muut järjestöt olivat huolissaan työläisistä ja työttömistä. Puheita pidettiin, hallitusta haukuttiin ja muuta perinteisiin kuuluvaa.

Olen pussannut väärää pupua, tipua, sammakkoa - olen työtön

 

Työttömien syynäystä ja kyykytystä lisätään. Työttömillähän menee muuten liian lujaa ja kivasti?!

Virkamiesvalmistelussa on kaavailtu, että työnhakijalla olisi velvollisuus hakea esimerkiksi 15:tä työpaikkaa kolmen kuukauden aikana. http://yle.fi/uutiset/3-9565375

Työtönhän ei tietenkään muuten hae töitä ellei käsketä ja pakoteta?!

Työttömien kurituspolitiikka saamassa jatkoa hallituksen puoliväliriihessä

Kuntavaalipöly ei ehdi laskeutumaan, kun suunnataan kohti kovia kokeneen hallituksen puoliväliriiheä. Se lykättiin näppärästi vaalien jälkeiseen aikaan, jottei hallituspuolueiden kannatus olisi laskenut entisestään.

Esimerkiksi taannoin suoraselkäisyyttä politiikkaan vaatineilta perussuomalaisilta - joilta selkäranka tosiasiassa on mennyt vessanpöntöstä alas – olisi ollutkin aivan liikaa vaadittu, että se olisi kertonut etukäteen olevansa edelleen tukemassa muun muassa suunniteltuja työttömyysturvan leikkauksia.

Työttömät ja syrjäytyneet eivät populisteja kiinnosta

Vuodesta 2008 jatkunut lama ja koko ajan lisääntynyt työttömyys on katkeroittanut monia. Yhteiskunta on oikeistolaistunut, ja siihen liittyvä työttömiä ja syrjäytyneitä syyllistävä puhe on lisääntynyt. Koventuneissa puheissa työttömiä pitää muka aktivoida ja sanktioida, vaikka töitä ei ole. Sosiaalietuuksista pitää leikata, koska ne muka ovat yhteiskunnan luksuspalveluja. Populistipoliitikot ovat myös keksineet syntipukin niille, joilla menee huonosti: turvapaikanhakijat. He lietsovat vastuuttomasti vihaa ja nettirähinää vainoa paenneita kohtaan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä